Kucharz w restauracji

Kucharz w restauracji

Kucharz w restauracji

Inaczej przygotowuje się potrawy w stołówkach, a inaczej w restauracjach, które rządzą się swoimi prawami. Tutaj liczy się nie tylko to, czy kucharz potrafi przygotować pyszne posiłki, ale przede wszystkim to, czy umie pracować pod presją czasu, w dodatku jednocześnie nad kilkoma potrawami. Tylko takie osoby są w stanie pracować w restauracji, gdzie zdarza się, iż trzeba przygotować posiłek dla jednego gościa, bądź kilkanaście różnych w tym samym czasie.

Praca w stołówce albo cateringu wygląda zupełnie inaczej. Tutaj można sobie zaplanować pracę, przygotowywać posiłki w spokoju w swoim rytmie. W godzinach szczytu w restauracji nie można sobie na to pozwolić. Dlatego też nie każdy, kto potrafi smacznie gotować, może być dobrym szefem kuchni.

Artykuł dzięki: